Така ще изглежда плакатът на тазгодишното издание на фестивала

Така ще изглежда плакатът на тазгодишното издание на фестивала

Божидара Йонова - студенка трети курс, специалност "Плакат и визуална комуникация" в Националната художествена академия нарисува плаката за четвъртото издание на "Burgas International Film Fest". Организаторите на фестивала обявиха конкурс съвместно с катедра "Плакат и визуална комуникация" с ръководител проф. Николай Младенов за създаване на плаката. На първо място бе класиран проектът на Божидара Йонова.

Фестивалът ще бъде открит на 19 юли с дебютната изложба на талантливия млад фотограф Кирил Пейчев, чиито творби се отличават с изключителна естетика и отдаденост към морето.

В четвъртото издание на BIFF, наред с Черноморската секция, за пръв път ще бъдат включени и филми от световната кино сцена.

Фестивалът ще се проведе на познатите бургаски локации - открита сцена "Охлюва" и културен център "Морско казино", където зрителите ще имат възможност да се запознаят с гостите на фестивала и да участват в специално предвидените за целта дискусии.

Сред артистите, потвърдили своето участие, са Му Тунч (Турция ), Бани Кошнуди (Франция), Вики Река Киш ( Унгария), Шериф Ел Бендари (Египет), Илкер Савашкурт (Турция), Ирена Даскалова (България) и други.

Аниматорът Теодор Ушев ще проведе майсторски клас в рамките на фестивала.

Кино събитието "Burgas international Film Festival" се организира в партньорство с Община Бургас и с медийната подкрепа на сайт Черноморие-бг.