Николина Чакърдъкова ще пее тази вечер в морския град

Николина Чакърдъкова ще пее тази вечер в морския град

Свети Влас дава начало на летния туристически сезон с тържество днес - 2 май, когато се чества и празникът на града, който дава началото на летния Атанасовден.

Свети Влас е единственият град в България, който носи името на светец. Тук през XIV век е имало голям и известен манастир, носещ името на светеца Свети Власий. Предполага се, че в манастира е творил големият български духовник Теодосий Търновски, каза кметът на града Иван Николов. Той посочи, че Свети Влас е готов да посреща туристи, по-голяма част от заведенията, хотелите, комплексите, къщите за гости са отворени.

"Засега резервациите вървят добре. Очакванията са за силен сезон, като още през юни надяваме се на сто процента запълване на легловата база", добави Николов. "Първите туристи тук пристигнаха по Велкиднеските празници. Очаквам гостите това лято да бъдат повече от Сезон 2022, който също показа много добри резултати", посочи кметът и заяви, че в Свети Влас всеки турист ще намери това, което търси за лятната си ваканция.

Стотици гости събира по традиция на тази дата Свети Влас. Тържествена Света литургия за здраве на жителите, за просперитет и благоденствие на града ще бъде отслужена в местния храм "Свети Атанасий Велики". Честванията започват от сутринта с веселби и музика. Тържествената програма е от 17.00 часа.

Ще има изпълнения на хор "Детелина", танцов състав "Колорит", танцово студио "Импулс", фолклорна формация "Македонка" и танцова група "Несебър" към читалище "Яна Лъскова 1905".

От 18,30 ч. ще е големият концерт на Николина Чакърдъкова с Неврокопски танцов ансамбъл. След това ще пее Нелина. За финал градът ще бъде озарен от десетки огнени хризантеми, изстреляни в небето. 

Всички прояви ще са на открита сцена пред сградата на кметството.