Съветници от ГЕРБ искат пари за църкви Първата от докладните е свързана с отпускане на общо 40 000 лева за довършителни работи по вече започналите строежи на църкви в кварталите Долно Езерово и Лозово. Според съветниците довършването на храмовете е крайно належащо, тъй като на големи християнски празници гражданите се налага да пътуват до Бургас, което им създава голямо неудобство. В друга докладна се предлага да бъдат отпуснати средства в размер на 20 000 лева за благоустрояването на района пред вече построената църква "Света Троица" в квартал "Банево".

Гербаджиите предлагат още да бъдат закупени специализирани уреди за водна рехабилитация на лица с увреждания и отклонения в здравния статус. Основният мотив е, че в града ни има много хора, които се нуждаят от допълнителни рахабилитационни и възстановителни услуги. С пускането в експлоатация на плувен комплекс "Флора", който е достъпен и се ползва и от тях, Община Бургас им предостави още една възможност за подобряване и възстановяване на здравословното им състояние. Но в процеса на работа се установи, че са необходими допълнителни специализирани уреди - колела-хидроридер за вода, чрез които този вид услуга, не само да подобри качеството си, но и да подпомогне възстановяването и намаляването на процента инвалидност при много бургазлии. Тези специализирани уреди за мултифункционални и спомагат за провеждането на групови занимания.

След направено проучване съветниците са установили, че уреди от този вид се предлагат на пазара за около 950 лева без ДДС. Те предлагат на Общинска администрация да включи в Бюджета за 2011 г. закупуването на 10 броя уреди.

В друга докладна записка съветниците от ПП ГЕРБ предлагат да бъдат отпуснати 20 000 лева за изграждането на спортна площадка в зона В на комплекс "Меден рудник". Мотивът им е, че това е една от най-бързо развиващите се зони в комплекса, а там места за игра на открито липсват. Съветниците  предлагат още да бъдат отпуснати средства за извършване на ремонтни дейности в пенсионерските клубове в квартал "Долно Езерово" и комплекс "Изгрев". Клубът в Долно Езерово е в много лошо състояние и са необходими 20 000 лева за ремонта му, а Пенсионерски клуб "Изгрев" е в много лошо състояние и в момента пенсионерите от комплекса се налага да правят своите сбирки по различни закусвални и лавки. За ремонта на клуба в "Изгрев" са необходими също 20 000 лева. Общинските съветници от ПП ГЕРБ  предлагат още кмета Димитър Николов да проучи възможностите и да направи предложение пред Общински съвет - Бургас за определяне на място за изграждане на монумент на жертвите на комунизма, а средствата за изграждането му да се предвидят в бюджет за 2011 година.

В друга докладна записка съветниците предлагат да бъдат изградени мини футболни игрища в кварталите Банево и Лозово, както и в село Рудник.  Мотивите им са свързани с наличието на много млади хора и бързото темпо на развитие на изброените населени места, но в тях липсват спортни терени и за това се налага изграждането на подобни игрища. Съветниците от ПП ГЕРБ предлагат в капиталовата програма на общината за 2011 година да се заложат 60 000 лева за изграждането на мини футболните игрища.