Съветниците ще решават днес за бюджета на Бургас като точка №9 в дневния ред на днешното заседание на местния парламент. Съветниците ще трябва да гледат 41 точки, ако приемат дневния ред във вида, в който им е предложен. Като първа точка е записан годишен отчет на Димитър Николов за изпълнение на третата година от мандата му като кмет на общината. След това е записан отчета на бюджета за изминалата вече 2010 година. Според отчета приходите за отминалата година са нараснали с 2.8%. Увеличението на приходите от местни дейности е 2.9% спрямо 2009 година.

Преди страстите да се разгорещят около бюджета за настоящата година обаче, съветниците ще трябва да гласуват и предложението на колегата си Здравко Сталев вземане на спешни мерки за ремонт на спортен комплекс "Черноморец", собственост на ПСФК "Черноморец-Бургас" АД, в което общината има капиталово участие. Според предложението му Общинският съвет трябва да задължи акционерите - Общината и "Петрол холдинг" да осигурят средства за реконструкция на старата база, където третиран над 100 деца и младежи в различни спортове - вдигане на тежести, борба свободен стил, класически стил, бокс, лека атлетика.

На днешното си заседание съветниците ще трябва да решават и за офиса на община Бургас в Брюксел. От администрацията са направили постъпки да се преместят в по-малко помещение от 16 кв.м., за да плащат по-нисък наем в размер на 10 604 евро на година. Сега общината има офис от 48 кв.м. и за него всяка година дава 28 748 евро. Общината има договор за наем  сключен през 2007 година и с продължителност до 31 декември 2015 година. Сега съветниците ще трябва да отчетат финасовата ситуация и да дадат разрешение на общината да продължи да поддържа офис, но в по-малко помещение и на половин цена.

Съветниците ще трябва да гласуват и редуциране на социалните услуги в дом за деца лишени от родителски грижи "Александър Георгиев-Коджакафалията" от 72 на 63 места съобразно разходните стандарти от Министерски съвет за настоящата година.