DSC_3951

DSC_3951

Текелиев си подарява Аида за рождения ден

Премиерата на оперното заглавие е на 13-ти август, когато е личния празник на Текелиев. В "Аида" почитателите на класиката ще видят и чуят гостуващите изпълнители - Камен Чанев, Йоана Железчева, Даниела Дянкова, Кирил Манолов, както и местните - Мария Цветкова, Делян Славов, Вълю Тотев. Спектакълът на Вердиевото произведение ще бъде представен от 21.00 часа на сцената на Летния театър.

"Аида" е част от програмата на осмото издание на музикални празници "Емил Чакъров". Те започват този петък, 17-ти юли и ще продължат до 8-ми септември. "Спазваме традицията празниците да започнат с концерт и да завършат с мюзикъл, както и на всяко издание на "Емил Чакъров" да се представим с две премиери", каза Александър Текелиев (на снимката вдясно).

Празниците започват с концерт с участието на Рут Колева и оркестъра на Държавна опера Бургас. "Рут излиза на сцената заедно с още осем свои колеги", допълни Текелиев. "По този проект е работено отдавна и в него са съчетават звученето на класиката и джаза", каза още директорът на Бургаската опера.

Акцентите в програмата на музикалните празници са - концертът на Бойко Цветанов и приятели, който е на 23-ти юли от 21.00 часа в Летния театър, премиерата на "Кармина Бурана" - на 4-ти автуст от 21.00 часа. В операта солисти са - сопраното Мария Цветкова, тенорът Георги Султанов, баритонът Йордан Христозов.

В тазгодишното издание на "Емил Чакъров" са включени балетните постановки - "Пепеляшка", "Болеро", "Ромео и Жулиета".

Осмото издание на празниците ще завърши с премиерата на "Лятата на Чарли". В мюзикъла на Оскар Фелцман ще се превъплъти актьорът Мариян Бачев. "Той е прекрасен актьор и умее да пее", поясни Александър Текелиев.

Вече се продават билети за всички спектакли, включени в музикални празници "Емил Чакъров". Цената им е 8, 10 и 12 лева, а за пенсионери и учащи - 6 лева.

И тази година една трека от публиката се очаква отново да бъдат чужденци. "По традиция спектаклите се посещават, освен от българи и от руски, италиански и френски туристи", гордее се Текелиев.