Аниматорът бе сред кино зрителите на прожекцията на филма Слънце. Снимки Кирил Пейчев

Аниматорът бе сред кино зрителите на прожекцията на филма Слънце. Снимки Кирил Пейчев

Аниматорът Теодор Ушев бе сред зрителите на прожекцията на филма "Слънце", който бе показан снощи в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК в Бургас. Австрийският филм е сред селектираните в конкурсната програма за пълнометражен филм на седмото издание на "Burgas International Film Fest" (BIFF). Кино фестивалът започна на 16-ти юли и продължава до 22-ри юли с прожекции в Културен дом на НХК, на открита сцена "Охлюва" и в галерия "Георги Баев".

Теодор Ушев имаше уъркшоп рамките на фестивала през 2019 година. А през 2021 година той избра Бургас и Равадиново за снимачна площадка на първия си пълнометражен филм "ф1.618".

Тази година неговата дъщеря Александра Ушев участва във фестивала със свой късометражен филм "The goat", който ще бъде показан на 20-ти юли в рамките на късометражния блок от филми, които ще се прожектират от 18.30 часа в Културен дом на НХК.

Бургаският кино фестивал продължава днес с прожекции - от 18.30 часа в Културен дом на НХК - късометражен блок, от 19.30 часа в Културен дом на НХК - "Красиви създания", Исландия, от 21.00 часа открита сцена "Охлюва" - "Архитектът", България и от 22.00 часа на същата сцена - "18", Гърция.

Продължават и кино туровете, които са с начален час 18.30 часа от Часовника.

BIFF се организира от фондация "Модерат" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

Галерия