Suicidal_Tendencies_2010

Suicidal_Tendencies_2010

Траш метъл банда идва на "Spirit of Burgas"

една от първите много тежки метъл банди, успяла да пробие в ефира на MTV. Най-прочутият им трак "Institutionalized" получава солидна ротация и това отваря много врати на групата, за която до момента се носят негативни слухове, влияещи сериозно на репутацията й. Гравитиращите в пространството мнения, че момчетата са забъркани в гангстерските среди на Венис и че гиговете им са изпълнени с насилие, пречат на изявите им. След появата им в комерсиална медия като MTVобаче, интересът към тях скача неимоверно и бандата тръгва по пътя на славата.

Член на "Suicdal Tendencies" в първата половина на `90те е басиста Robert Trojillo, който впоследствие се присъединява към Ozzy Osbourne, а понастоящем е част от състава на Metallica. Годините на престой на Trojillo в групата са и едни от най-комерсиалните за имиджа на групата. Басистът успява да убеди останалите да вкарат повече фънк елементи в музиката си, с което профила на Suicidal Tendencies се измества повече от тежкия траш и пънк метъл към фънки метъл звученето.

Към днешна дата актуалният състав на бандата е: Mike Muir – вокал и основател, Mike Clark - китари, Eric Moore - ударни, Dean Pleasants - китари, Steve Brunner – бас. В този вид групата активно обикаля по фестивали в Америка и Европа от поне година насам. В промеждутъците си открадва време да влезе в студио и да записва парче по парче части от напълно нов албум, в който, както твърдят музикантите, ще има нещо от някогашното траш звучене, но примесено с нов звук. Промото на албума е предвидено за 2012 година, а във вечерта на 12 август, на основната сцена на "Spirit of Burgas" със сигурност ще прозвучи поне частица от него.

Билетите са пуснати впродажба от 15 юни. Еднодневен билет струва 50 лева, тридневен - 120 лева.