Веса Тонова ще оглави бургаския балет, заяви Александър Текелиев. Снимка Лина Главинова

Веса Тонова ще оглави бургаския балет, заяви Александър Текелиев. Снимка Лина Главинова

Трима актьори ще участват в мюзикъла на Александър Владигеров - "Вълкът и седемте козлета". Премиерата е на 10-и август в Летния театър на Бургас и в рамките на тазгодишното издание на Бургаски музикални празници "Емил Чакъров". "Това е мюзикъл за възрастни, не е детско представление", коментира Александър Текелиев - директор на Държавна опера Бургас.

"Вълкът и седемте козлета" е със специалното участие на Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров и Еделина Кънева. На диригентския пулт ще застане бургазлията Левон Манукян.

Мюзикълът е едно от новите заглавия в афиша на Бургаски музикални празници "Емил Чакъров". В програмата са включени и три балетни заглавия с участието на прима балерината Веса Тонова - "Лебедово езеро", "Баядерка" и "Пепеляшка". "Веса Тонова скоро ще оглави и нашия балет", сподели Текелиев.

Тазгодишното издание на "Емил Чакъров" започва на 3-и юли с премиерата на "Луд гидия" - опера от Парашкев Хаджиев и е със специалното участие на Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" с ръководител Марио Егов. Последното представление е на оперетата "Бал в Савоя" на 5-и септември. Премиерата ще бъде дирижирана от бургазлията Цанислав Петков, който е и един от изпълнителите на вокална група "5-те сезона".

Музикалните празници тази година са посветени и на 70 години от рождението на маестро Емил Чакъров, който е роден в Бургас.

Няма помен за родната къща на Емил Чакъров