Ирена Станкова е посочена от Магда Пушкарова за нейна наследница. Снимка Авторът

Ирена Станкова е посочена от Магда Пушкарова за нейна наследница. Снимка Авторът

Ирена Станкова ще пее в памет на Магда Пушкарова. Тя е един от участниците в концерт - спектакъла "Чародейката", който ще започне в 18.30 часа днес в Летния театър на Бургас. Той е посвете на 100 години от рождението на Магда Пушкарова. Ирена Станкова е една от малкото щастливци, които са имали лични срещи с голямата народна певица. Тя е била едва на 8 години, когато изпълнява емблематичната за Магда Пушкарова песен "Що не ме ожениш мале" и печели конкурса в Малко Търново. Това се случва през 1994 година. А след края на конкурса Магда Пушкарова се обръща към родителите на Ирена Станкова и я нарича - Магда Пушкарова младша. Така тя е посочва за своя наследница в народната музика.

"Няколко пъти съм се срещала с нея. Пазя много архивни документи и спомени от това време. Тя ми беше казала, когато чуя, че е е пренесла на оня свят да се затворя в една стая и да изпея песента "Що не ме ожениш мале", сподели Ирена Станкова. Със същата песен Магда Пушкарова впечатлява всички, когато е била на 8 години. Тя се превръща и в своеобразна емблема за тракийци.

Песните на Магда Пушкарова ще звучат тази вечер в Летния театър. А в концерта ще участват още Лазар Налбантов, Росица Станкова, Петя Панева, оркестър "Жарава", музикантите - Петко Янгьозов, Динко Палазов, Красимир Петков, Желязко Ангелов, Николай Чапкънов. Автор на сценария и водещ ще бъде актьорът Валели Елечов. Концертът се организира от тракийско дружество "Странджа" с подкрепата на Община Бургас. Входът е свободен.

Гласът на Магда Пушкарова звучи в концерт посветен на вековния й юбилей