За поредна година възпитаниците на Марияна Георгиева участват и се представят успешно в параолимпийските национални ученически игри. Снимка СУ Св. св. Кирил и Методий

За поредна година възпитаниците на Марияна Георгиева участват и се представят успешно в параолимпийските национални ученически игри. Снимка СУ Св. св. Кирил и Методий

Ученици от бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий" се представиха отлично на Националните ученически игри по лека атлетика в град София, организирани от Министерството на младежта и спорта и Българската параолимпийска федерация.

В изключително оспорвана надпревара бургазлии завоюваха голям брой призови места в състезанията, провели се в Националната спортна академия - София.

С най-добър резултат в повечето дисциплини се класира деветокласникът Иван Дондуков. Той грабна златните медали на 100 м  и 400 м гладко бягане и дълъг скок а при хвърляне на малка плътна топка се класира на второ място. Натанаил Неделчев от X клас спечели сребърните медали на 100 м и 400 м гладко бягане, дълъг скок и тласкане на гюле. Същият се класира на трето място при хвърлянето на малка плътна топка. Дебютантът в състезанията през тази година, осмокласникът Петър Жеков, се пребори за бронзовия медал в дисциплината дълъг скок. При девойките отлично се представи десетокласничката Калина Великова. Тя спечели  златен медал на 400 м гладко бягане  и общо 4 сребърни медала в останалите състезания. Бургаските атлети бяха наградени от представители на Българската параолимпийска федерация и преподаватели от Националната спортна академия.

Ръководител на бургаския отбор, отговорен за подготовката и представянето на лекоатлетите, е Марияна Георгиева, старши ресурсен учител в бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий". За поредна година възпитаниците й участват и се представят успешно в параолимпийските национални ученически игри.

Д-р Снежана Няголова, директор на бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий", поздрави атлетите и им пожела здраве и още много успехи.