gimnaziq

gimnaziq

Ученици стажуват в сервиза на "М-Бус"

като изпълнява междуградски и градски линии и е лидер в специализирания транспорт в областта. "М-Бус" провежда стажа по проект "Ученически практики", който се финансира от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Той обхваща  общо 240 часа и преминава под ръководството на двама от най-опитните монтьори на превозвача, които изпълняват ролята   на ментори и обучават децата в ремонта и диагностиката на автобуси. 

Учениците са  от специалностите "Автотранспортна техника" и "Електрообзавеждане на автотранспортна техника". От началото на месец юни те трупат ценен опит в сервиза, който се намира в Северна промишлена зона.  Децата могат да видят отблизо  техническото устройство на автобусите, ходовата част и двигателя и  да наблюдават прегледите  и на новите автобуси - Setra и Isuzu. 

"Не става само на теория, това е като карането на автомобил – не можеш да се научиш, докато не седнеш зад волана. При нас стажантите виждат как се изготвя диагностичен лист на превозното средство, който е част от алгоритъма за работа в сервиза. В него са описани проблемните  места по автобуса и  кое трябва да се отремонтира по степен на важност", каза Златин Стаматов – маркетинг мениджър на "М-Бус".

Според него придобиването на практически умения от  децата сега ще им помогне, ако решат да се развиват в тази професия в бъдеще.