DSC_0834

DSC_0834

Украинчета "акостират" на остров "Света Анастасия" СОУ "Св. св. Кирил и Методий" ще "акостират" на най-атрактивния Черноморски остров. Пребиването на острова е планувано за петък - 26-ти юни и е само част от едноседмичното им гостуване в Бургас, научи сайт "Черноморие".DSC_0915DSC_0952

Учениците и техните преподаватели днес посетиха своит домакини от СОУ "Св. св. Кирил и Методий". Точно в 13 часа украинските гости бяха посрещнати по стар български обичай - с пита със сол и мед. Подредени в шпалир украинците отчупваха от вкусната погача, влизайки в заседателната зала на училището. Гостите от Николаев, водени от директорката на школото Галина Измаилова, също бяха донесли погача, правена по древна украинска рецента.
Седмичната визита на украинците става след успешно приключилия телемост между ученици от бургаското СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и техни връстници от школото.DSC_0973
Домакините зарадваха скъпите си гости с документален филм "Достигни звездите с нас", отразяващ панорамно историята на най-старото училище в Бургас. От лентата гостите научиха подробности и интересни факти от живота, учебния процес, различните видове специалности, както и участието на учениците в олимпиади, състезания, национални и международни конкурси по литература, математика, спортни прояви. Във филма се показват и паметни мигове от професионалния празник на гимназията, от абитуриенските балове, както и празника на буквите и посрещането на първолаците. Гостите от училище №7 от Николаев също бяха се подготвили за презентация за историята и развитието на училището, за успехите и постиженията на школото, което е едно от водещите в Украйна. "Ние имаме много допирни точки в училищния и извънкласния процес", поясни украинската директорка Галина Измаилова. Тя връчи специалния вимпел на училище № 7, с което бургаската директорка Снежана Няголова става почетен член на училището.
За гостите от Украйна лично кметът Димитър Николов бе предоставил подаръци, с такива бяха зарадвани и ученици от СОУ "Св. св. Кирил и Методий", домакин на международната среща.