Osve6avane_center

Osve6avane_center

Унгарската посланичка и кметът на Несебър откриха социално заведение

Центъра за социална рехабилитация в града. Днес центърът навършва 3 години и по тозо повод бе осветена и новата сграда. Посленичката поздрави кмета за положените усилия и вложените средства в създаването на иновативно и удобно социално заведения, в което опитни професионалисти обгрижват децата със специални потребности.

Официалното откриване започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Петър от храма "Св.Успение Богородично", а веднага след това песенен поздрав към насъбралата се публика отправиха възпитаниците на Общински детски комплекс.

Центърът е финансиран от община Несебър. Той се намира на улица "Струма" 14 и разполага с рехабилитационен, логопедичен и психологичен кабинет. В новооткритата днес сграда има и монтесори кабинет със специални образователни материали за деца със специални образователни потребности. Социалното заведение разполага и със сензорна зала, оборудвана със светлинни ефекти и музика с природни шумове, която е предназначена за релакс на децата и има успокояващо въздействие.