US посланикът аплодира Яна Маринова в Бургас

Маринова играе в постановката "Облак рай" на режисьора Богдан Петканин. Премиерата се игра в четвъртък. Ангажименти обаче попречиха на Уорлик да пристигне тогава. Дипломатът потвърди, че ще гледа представлението в петък.

 

Американският посланик дойде в "Адриана Будевска" заедно с Румяна Желева - екс външен министър от кабинета на Бойко Борисов. Дипломатът бе посрещнат на входа от директора на бургаския храм на Мелпомена Борислав Чакринов. За високия гост бе запазено място на осми ред. Преди началото на спектакъла посланикът разговаря с Борислав Чаркинов на чаша вино. Към него и Румяна Желева се присъедини и областният управител на Бургас Константин Гребенаров. Зрителите в залата търпеливо изчакаха специалния гост да се настани. Представлението започна близо час по-късно от първоначално обявения - 19.00 часа. Сред публиката в залата бе и кметът Димитър Николов.

След края на спектакъла посланикът се качи в залата, където се провеждат репетициите на маса, за да се срещне с екипа. Джеймс Уорлик поздрави Яна Маринова и колегите й и сподели впечатленията си от видяното.

"Облак рай" е вторият спектакъл, който режисьора Богдан Петканин поставя в бургаския театър. Заглавието е по пиеса на Николай Достал и кино-сценария на филма "Облак рай". Сценичната версия е на Петканин. В пиесата играят Иван Бърнев, Яна Маринова, Фахрадин Фахрадинов, Аглика Бояджиева, Полин Лалова, Зорница Ковачева, Стоян Памуков, Николай Стоименов, Асен Лозанов, Тони Минасян, Венелин Георгиев и Венелин Джанков.

Петканин е поставял заглавието в Студенския театър в НАТФИЗ. Сега се връща към него за втори път. "Доволен съм, че главната роля се изпълнява от Иван Бърнев, защото той не е актьор който често напуска столичните театри и избира честота на своите участия", разказа режисьорът. Той сподели още, че е гледал Яна Маринова в телевизионния сериал и има представа от качествата й. Петканин твърди, че разпределението на ролите е 70% гаранция за успеха на едно представление.

 

Билетите за първите три представления на "Облак рай" свършиха дни преди премиерата. Вече се продават билети за февруари и интересът към спектакъла е голям, отчитат в театъра.