DSC_6962

DSC_6962

Утвърдиха 7 общински предизборни центъра на БСД

, Приморско и Царево. На общинските събрани в тези общини е обсъдена текущата политическа обстановка и критериите за номинирани на общински съветници по места. Взето е и решение за издигане на кметове на общинските центрове и в малките населени места, където ще се избира кмет съгласно изборния закон, утвърдени са и общинските предизборни центрове. До 25 юни трябва да бъдат проведени събрания на партията във всички общини на областта.

БСД няма да участва в изборите само в три общини – Малко Търново, Камено и Сунгурларе. В тези населени места няма да бъдат издигани кандидат-кметове и листи за общински съветници.

В община Руен партията ще издигне 5 свои кандидати за кметове в селата. В момента БСД има свой кмет в едно от най-големите села в общината – Топчийско. Това е Хасан Демир, който ще бъде издигнат и подкрепен от партията и на предстоящите местни избори тази есен.

"Много сериозно се готвим за тези избори. Областната организация вече си стъпи на краката и заявява участие в политическия живот. Стремежът ни е да обединим цялото ляво пространство като на този етап не водим разговори с БСП. Убедени сме, че ляво мислещите хора ще препознаят коалицията БСД – Обединен блок на труда като автентичните леви субекти в Бургаска област", каза Петко Иванов – областен лидер на БСД и председател на Областния предизборен център на партията.

"Българска социалдемокрация" ще се яви на изборите и с нов девиз: "Заедно можем...". Девизът ще бъде продължен и ще завършва с името на всяка община, където партията ще участва в местните избори – например: "Заедно можем Бургас".