Bokluci

Bokluci

В Ахтопол събраха с 200 чувала по-малко боклук

време в инициативата се включиха десетки граждани, както и служители от администрацията на кметство Ахтопол заедно с кмета на града инж. Атанас Желязков, работници от дейности "Чистота и озеленяване", строителна бригада към кметството, служители от автогарата. Ръкавици сложиха и работещи в "Социален патронаж". 

Bokluci1Най-активни бяха представителите на детска градина "Делфинче", ОУ "Св. кв. Кирил и Методий" и клуба на пенсионерите.

Участниците в акцията почистиха морския бряг и плажа до Гръцкото училище, ивицата и дерето до паметника по пътя за село Варвара, боровата гора и плажа на квартал "Лазур", района около пристанището и рибарските лодки, входа и изхода на града, пътя за село Синеморец, пътя към местността "Свети Константин" и подходите към централния плаж.

Тази година са събрани по-малко с около 200 чувала с хартия, найлон, пластмасови отпадъци и други с общо тегло около 1 тон. За сравнение при почистването на същите зони през 2013 година бяха събрани над 1 тон отпадъци, похвалиха се от кметство Ахтопол.