В Бургас децата учат богословие с мултимедия На нея ще се прожектират религиозни филми и ще се представят учебни материали по вероучение. Занятията ще се водят от педагози-богослови. Лентата на новия кабинет "Православие" преряза директорът на дирекция "Образование" в Община Бургас Веселина Таралова. На тържественото откриване присъстваха ставрофорен иконом Захарий Дечев, директорът на Общински детски комплекс Пепа Николова, общинският съветник от ГЕРБ Диана Йорданова, директори на бургаски училища.

За създаването на кабинета са обединени усилията на няколко институции. Помещението е ремонтирано със средства на общината, мултимедийното оборудване е предоставено от църквата, а компютърната техника от областния управител.

По време на първия урок в новия кабинет учениците се запознаха с библейската притча за Ной.

Като специален подарък от ОДК децата получиха икона на свети Николай Чудотворец, Библия за деца и сборник "Религиозни приказки".

Занятията по вероучение в училищата на Община Бургас започна през март 2009 г. Тогава бе открит и първият специално пригоден кабинет по религия в СОУ "Константин Петканов". Той също е ремонтиран и оборудван със съдействието на общината и Архиерейското наместничество в града.

Обучението е резултат от разработената от Община Бургас Стратегия за православно образование, просвета и култура и създадения към ОДК клуб "Православни традиции, ценности и празници". То се провежда като извънучилищна дейност и обхваща вече над 2500 деца от училища и детски градини.