В Бургас откриват лятно училище по религия

То дава още една възможност за свободното време на децата. В него могат да вземат участие ученици от I до VII клас.

 

Лятното училище по религия се организира за първи път в Бургас и е част от програмата на клуб "Православни християнски ценности, традиции и празници" към Общински детски комплекс.

Като алтернатива на компютърните игри и телевизията, с които децата днес основно запълват свободното си време, школата по религия ще предложи разнообразна програма с включени в нея занимания по стъклопис, изработка на икони, кръстчета, гипсови фигурки с религиозен характер. Предвидени са посещения на два манастира - "Св. Георги Победоносец" в Поморие и манастира в "Меден Рудник". Децата, избрали да посещават часовете по религия през лятната ваканция, ще се запознаят отблизо с църквите "Св. Богородица" и "Св. св. Кирил и Методий", ще разгледат Иконната галерия на Историческия музей в Бургас, както и църковния комплекс при храм "Св. Атанасий", където специално за тях ще бъде прожектиран филм с религиозно съдържание. В рамките на летните занимания по религия учениците ще имат възможност да се запознаят с православното изкуство и архитектура, ще научат за работата на църковните служители и ще се срещнат лично с някои от тях.

Лятната школа по религия е естествено продължение на стартиралото от миналата учебна година обучение по вероучение в бургаските училища. Tе са част от стратегията на Община Бургас за "Православно образование, просвета и култура".

Записването за участие става чрез подаване на заявление от родител до директора на ОДК-Бургас не по-късно от 31 май 2010 г.