В Бургас пускат 67 нови автобуси за 24 млн. евро Поръчката е част от проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", който се финансира по оперативна програма "Регионално развитие" и е на стойност 67 млн. евро.

24 млн. евро е сумата, предвидена за закупуване на 28 метанови и 39 дизелови автобуса. Община Бургас реши да има и от двата вида, тъй като е трудно да се предвиди как ще се движат цените на различните горива през следващите години.

Пътниците в морския град вече се радват на 10 модерни метанови автобуса, закупени от Общината с нейни средства.

"Апликационната форма на проекта "Интегриран градски транспорт" вече е внесена за разглеждане в Управляващия орган на Оперативната програма. Ние обаче бързаме да подготвим предварително необходимите процедури и документация, за да съкратим сроковете за реалното изпълнение. За нас решаването на транспортните проблеми на града е приоритет, а бургазлии достатъчно дълго са чакали това, така че искам хубавите неща да започнат да се случват възможно най-скоро", каза кметът Димитър Николов. Днес той е в София, за да договаря с министъра на здравеопазването прехвърлянето на държавен терен в активите на Община Бургас, за изграждането на професионален спортен басейн в района на минералните бани.