Сред протестиращите днес бе и Христо Бардуков, собственик на заведение в Созопол. Снимки Черноморие-бг

Сред протестиращите днес бе и Христо Бардуков, собственик на заведение в Созопол. Снимки Черноморие-бг

В Бургас трети ден протест срещу ваксинацията и въвеждането на зелен сертификат като възможност за работа и достъп до закрити обществени места. Обявеният протест на собственици на заведения, които са против изискването на наличие на сертификат, за да могат да работят с клиенти не се състоя. За сметка на това хората, които са против сертификата, който бе въведен от 00.00 часа на 21-ви октомври, се събраха пореден ден на протест. Те се събраха в 15.00 часа пред сградата на Регионалната здравна инспекция.

С плакати, тъпани и свирки от сградата на РЗИ протестиращите тръгнаха по улица "Сан Стефано" по булевард "Христо Ботев" до Областна управа. Те поискаха оставката на областния управител Мария Нейкова и дори настояха зам.-областния управител Асен Бонджев, който слезе долу при тях, да й звънне. Бонджев заяви, че областния управител не е в сградата на администрацията.

Зам.-областният на Бургас поведе протест срещу ваксините

Междувременно жена във видимо нетрезво състояние блокира за 15 минути движението на улица "Цар Петър". С аргесивното си поведение се опита да предизвика полицаите, които охранявата протестиращите и настоя униформените да й покажат личните си карти. Жената, която се представи като Биляна Тодорова, провокира и журналистите и настоя да я снимат. Униформените успяха да я укротят, а протестът си продължи без ексцесии.

Сред недоволните от мерките бе и Христо Бардуков. Созополчанинът има заведение и попада директно под ударите на зеления сертификат. Неговите служители, за да работят трябва или да са ваксинирани, или да са преболедували или да си правят бързи антигенни тестове през два дни. Бардуков обясни, че не може да задължи хората си да се ваксинират, но ако трябва да спазва мерките, ще фалира.

Галерия