Димитрис Георгиев (на преден план вляво) е режисьор на късометражния филм. Снимка Личен архив

Димитрис Георгиев (на преден план вляво) е режисьор на късометражния филм. Снимка Личен архив

Затварят няколко улици в Бургас, заради снимки на нов български късометражен филм, озаглавен "Това, което остава". За обезпечаване работата на екипа се налага от 08.00 до 10.00 часа на 7-ми януари, събота, да бъде затворена подземната улица. След това – от 10.30 до 12.30 часа – ще бъде затворена и улица "Св. св. Кирил и Методий" в участъка от улица "Демокрация" до улица "Оборище". Община Бургас предварително се извинява за причиненото временно неудобство и призовава шофьорите да използват обходни маршрути. За осъществяването на снимките умишлено е избран почивен ден, в който до обед движението не е натоварено.

Това е късометражна продукция от 24 минути, която повдига въпросите за войната по пътищата. Филмът е съфинансиран от Община Бургас чрез фонд "Култура".

Актьорът Александър Алексиев е продуцент на филма "Това, което остава", а режисьор е Димитрис Георгиев. Късометражният филм на Димитрис Георгиев "So Close Away" / "Заедно без теб" е селектиран в програмата на международния фестивал "Берлинале" през 2021 година. Филмът бе включен в програмата на петото издание на "Burgas International Film Fest", което се проведе през същата година.