Районът около катедралния храм ще бъде затворен за движение и паркиране на автомобили. Снимка Петя Добрева

Районът около катедралния храм ще бъде затворен за движение и паркиране на автомобили. Снимка Петя Добрева

За 27 часа затварят за движение и паркиране на автомобили района около катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас. Временната организация на движението влиза в сила от 12.00 часа днес, 2-ри юни, и остава в сила до 15.00 часа на 3-ти юни, понеделник. Причината за това е първото посещение на новоизбрания Сливенски митрополит Арсений в морския град.

Как митрополит Николай разчисти пътя на епископа си до Сливенската митрополия?

Тържествената церемония за посрещането на Негово Високопреосвещенство митрополит Арсений в Бургас ще започне в късния следобед, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. От 16:45 часа митрополитът ще поведе шествие от арката на свети Николай Чудотворец към площад "Св. св. Кирил и Методий". Официалната церемония по посрещането на новия сливенски митрополит ще се състои пред храм "Св. св. Кирил и Методий". Там той ще отправи приветствие към миряните в морския град. В церемонията ще участват кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Мария Нейкова и ръководители на различни институции, които ще приветстват Негово Високопреосвещенство в Бургас. Покани за участие в тържествената церемония са отправени и към кметове от региона.

По информация на "Черноморие" в Бургас ще пристигнат и митрополитите, които гласуваха със "за" по време на каноничния избор на Арсений за Сливенски митрополит начело с Пловдивския митрополит Николай, чийто викарий доскоро бе Знеполския епископ. 

След церемонията по посрещането, новият митрополит ще оглави вечерната служба в храм "Св. св. Кирил и Методий". Той ще ослужи литургия и на 3-ти юни в същия храм.