Ицко Финци отново ще вземе цигулка в ръка по време на гостуването си в Бургас. Снимка Архив

Ицко Финци отново ще вземе цигулка в ръка по време на гостуването си в Бургас. Снимка Архив

Вечер на Ицко Финци организира драматичен театър "Адриана Будевска". Така морската трупа и бургазлии ще отбележат 85-годишнината на един от доайените на българския театър и кино. Събитието е на 25-и април от 19.00 часа в голямата зара на морската Мелпомена. Входът е свободен, съобщиха от касата на драматичен театър "Адриана Будевска".

Пред бургаската публика Ицко Финци ще се представи с премиерата на филма "Уилям Шекспир: най-известният човек, който някога е съществувал". Режисьор на лентата е съпругата на Финци - Лиза Боева. От филма зрителите ще научат непознати досега исторически данни около Уилям Шекспир. Дали наистина е съществувал такъв човек? Или зад името на Шекспир се крият  двама души - Роджър Майърс, пети граф на Рътланд и неговата съпруга  Елизабет Рътланд - дъщеря на поета Филип Сидни?

Освен прожекцията на филма зрителите ще имат възможността да поговорят с актьора и режисьорката Лиза Боева. И този път Ицко Финци няма да наруши традицията - ще е се изяви и като майстор на цигулката. Пред бургаските си фенове той ще изпълни свои любими мелодии, довериха хора от гилдията на артистите.