341 ученици ще се обучават през новата учебна година в гимназията

341 ученици ще се обучават през новата учебна година в гимназията

В бургаската Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", известна още като Морското училище, откриха учебната 2021-2022 година. Учениците се събраха в двора на гимназията при спазване на всички противоепидемични мерки. Празникът започна с вдигане на националното знаме под звуците на химна и продължи с приветствие на директора на гимназията Христина Жабова. Тя поздрави с "Добре дошли" осмокласниците, които са избрали Морското училище, за да получат своето средно професионално образование. Директорът поздрави и другите випуски на училището, преподавателите, без които учебния процес е немислим и им пожела успешна учебна година.

Сред гостите на тържественото откриване на днешния 15-ти септември бе и Диян Димов - директор на "Пристанище Бургас", с което гимназията работи в тясно сътрудничество.

77 осмокласници ще се обучават в три специалности - "Корабоводене - морско", "Корабни машини и механизми", "Митническа и данъчна администрация". За учебната 2021-2022 година в ПГМКР "Свети Никола" ще се обучават общо 341 ученици.

Галерия