Учениците имат възможност да карат практиката си в реална среда. Снимка Архив

Учениците имат възможност да карат практиката си в реална среда. Снимка Архив

В бургаската Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", известна още като Морското училище, ще приемат ученици, завършили VII клас и успешно положили изпитите, и на трето класиране. Записването на приетите на второ класиране продължава до утре, 23-ти юли. От подадените заявления става ясно, че ще има свободни места и в четирите паралелки. Тъй като бройката е ограничена, желаещите, ще трябва да подадат документи за участие в третото класиране на 26-ти юли, като подредят отново специалностите по свое желание.

За учебната 2021/2022 година в Морското ще се обучават осмокласници в специалностите - "Корабоводене - морско", "Корабни машини и механизми", "Митническа и данъчна администрация" и в новата паралелка - "Експлоатация на пристанищата и флота". И в четирите специалности е заложено засилено изучаване на английски и руски език, а завършилите имат възможност за добра кариера, не само у нас, но и в чужбина.

Учениците, които са избрали да учат "Корабоводене - морско", "Експлоатация на пристанища и флота" и "Корабни машини и механизми" ще получат стипендии за обучение. Те нямат общо със стипендиите, които се дават за отличен успех. Целта е да се насърчат тези, които са решили да се посветят на тези професии. Завършилите ги получават и професионална квалификация по съответната професия.

Училището работи по няколко иновации. На учениците е осигурен транспорт и възможност за обяд на място.

В Морското ще се обучават в нов кабинет по корабоводене