В НАП приемат двойно повече декларации по интернет Към 6-и април формулярите си по интернет до ТД на НАП-Бургас са изпратили 756 граждани, като за целия период на кампанията до 30 април миналата година това са направили 386.

 

При фирмите данните показват още по-голям интерес към подаването на декларации по електронен път. До 31 март 2010 г. чрез интернет документи са подали 6704 дружества от областта. Те са с 40% повече от декларациите за облагане с корпоративни данъци по електронен път, подадени през 2009 г.

От началото на годината до 6 април са подадени общо 11 096 декларации за облагане на доходите от 2009 година. Крайният срок за деклариране на доходите от миналата година е 30 април, до тази дата физическите лица трябва да платят и данъка. От приходната агенция апелират да не се изчаква крайния срок и да се използват активно алтернативните начини за контакт с администрацията. Декларацията може да бъде подадена освен по интернет и на гише в пощенски клон, с обратна разписка, а също може да се попълни и декларация с баркод, която може да бъде изтеглена от сайта на НАП.