24_maiN

24_maiN

В Несебър 90 дейци на културата и образованието с награди за 24 май

пред погледа на многобройната публика, препълнила Амфитеатъра в Стария град. Малко преди това в словото си той сподели, че знанието и жаждата за знание живеят благодарение на учители и просветители. Ето защо "ние от Община Несебър изключително много разчитаме на вашия професионализъм, опит, идеи и новаторско мислене. Разчитаме на вашата пламенност, която влагате в работата си, на неуморната ви постоянност да учите нашите деца. Разчитаме и на съветите и помощта ви в създаването на по-доброто бъдеще на Несебър. За всичко това - приемете моето голямо и човешко "Благодаря!", бяха част от думите на кмета.24_maN1

 

Началото на честванията в Деня на славянската писменост и българската просвета и култура започна с богата и пъстра програма, поднесена от възпитаниците на Общински детски комплекс. Сцената до пощата в новата част на Несебър се изпълни с жители и гости на града, дошли специално за празничния концерт, в който имаше стихчета и песни, посветени на буквите и техните създатели, и весели танци – всички те изпълнени с много настроение и усмивки от децата.

 

Веднага след края на концерта тръгна шествие към стария град, предвождано от новосформираната фанфарна музика. Духовият оркестър към СОУ "Любен Каравелов" под ръководството на Панайот Катрафилов тържествено поведе парада с химна на днешния празничен ден.Към амфитеатъра за церемонията по награждаване на деятели на образованието и културата и отлични ученици се отправиха и няколко влакчета с деца. Сред множеството, което следваше фанфарната музика и извървя разстоянието от новия до стария град, бе и кметът на Несебър Николай Димитров заедно със своята съпруга.

В препълнения Амфитеатър, след отличаване на заслужилите деятели на образованието и културата и отлични ученици, поздрав към всички присъстващи бяха изпълненията на талантливите танцьори от клуба по спортни танци "Несебър".

 

Днес, в празничния 24 май, местното училище в Обзор, носещо името на светите братя Кирил и Методий, закръгля 120 години от своето съществуване. Годишнината ще бъде отбелязана с празничен концерт в 16 часа, а кметът на Несебър Николай Димитров лично ще връчи на отличените учители и ученици грамоти. Подарък от община Несебър за юбилея на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Обзор ще бъде интерактивна дъска. Модерната технология освен, че ще ангажира вниманието на учениците и ще развива въображението им, ще направи учебния процес значително по-лесен.