В Несебър гласуват еднократна помощ за ветерани от войната Поводът е 65-годишнината от края на войната и ще се гласува на сесия на ОбС.

Заседанието е насрочено за 29-ти април. Градоначалникът предлага да бъдат наградени и дейците на образованието и култура, както и отлични ученици по случай Денят на славянската писменост и култура - 24 май. В списъка са включени 48 преподаватели от училища, възпитатели от ОДЗ и ЦДГ, Общинския детски комплекс, членове на Дружеството на художниците, работещи в културните институции, музейни работници като всеки от тях ще получи по 240 лева, а всеки от учениците - 26 на брой по 80 лева.

 

В дневния ред е включена и точка за отпускане на стипендии за деца и младежи с изявени дарби. Кандидатите са 21.

Във връзка с интензивното развитие на спортните дейности съветникът Славян Теофилов е депозирал предложение за завишаване от 30 на 50 % на субсидиите за спортните клубове до приемане на наредба,регламентираща реда и начина за финансирането им

Съветниците ще гласуват по общо 30 точки от проекта за дневен, между които и за избор на зам.-председатели на постоянните комисии в местния парламент, а също и по 4 точки с проекти по оперативни програми: "Развитие на селските райони", "Прилагане стратегии за местно развитие", "Регионално развитие" и "Административен капацитет".

Максим Момчилов