В Несебър избраха най-добрите спортисти за 2010 г. е направена от спортни деятели  и журналисти.

Михаела стана първа в класацията, заемайки трети места на Световните първенства в "Кумите" и "Ката" и дублирайки класирането си и в двата класа "Кумите" и "Ката" на европейски първенства.

 

Димитър Вангелов от "Несебър яхт клуб" остана втори със 136 т. Той е национален шампион за младежи и мъже в клас "Фин", като в същия клас е и балкански шампион.

Трети в класацията със 117 т. е Андрей Русев, също от клуб "Бушидо", класирал на първо място в националните първенства по "Кумите" и "Ката", а също така и в състезанията за национална купа "Торнадо" и купа "Пловдив".

На четвърто място със 104 т. е Росен Тончев от "Несебър мото", класирал се втори в националния шампионат и заел трети места за Европейската купа и Източноевропейския шампионат.

С 91 т. на пето място е Йоан Колев от "Яхт сърф клуб", заел първи места в Балканското първенство за мъже и в националните шампионати в клас "RS:X", "Рейсборд" и "Фънборд".

Шести със 76 т.е Спас Гюров от колоездачен клуб "Несебър", класирал се на второ място в международния турнир в Белгия и трето място в Холандия.

Седма е Карина Вангелова със 70 т., заела първите места в националния шампионат, купа"“България" и регата "София" за жени в клас "Лазер радиал" .

На осмо място с 35 т. е Никола Янев от клуб "Бушидо", класирал се на второ място за Европейската купа и заел първите места в националното първенство, а също така и за купа "Пловдив".

Девети и десети с по 32 т. са  хандбалистът Боян Костов и Станислав Заралиев от колоездачен клуб "Несебър".

Максим Момчилов