По Черноморието слънчевото време от последните дни ще отстъпи място на преваляванията. Снимка Петя Добрева

По Черноморието слънчевото време от последните дни ще отстъпи място на преваляванията. Снимка Петя Добрева

Преди обяд днес в югозападната половина от страната, а след обяд и в североизточната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на много места в Западна и Централна България, и гръмотевични бури. На места очакваните нови количества на валежа, главно в западните райони, ще достигнат 50 mm. Почти без валежи ще остане в крайните източни райони. Ще духа слаб до умерен северозападен, в източните райони североизточен вятър. Температурите ще останат в широки граници, от 17°-18° по високите западни полета до 28° на места в североизточните райони, в София - около 17°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места, главно в масивите от Западна България ще има интензивни, краткотрайни и значителни по количество валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 10°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е разкъсана, след обяд - значителна. На места ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.