Директорът на гимназията Иван Жабов поздрави учителите с цветя. Снимки ПГМСС

Директорът на гимназията Иван Жабов поздрави учителите с цветя. Снимки ПГМСС

В средецката Професионална гимназия по механизация на селското стопанство и електроника "Н. Й.  Вапцаров" в Средец отбелязаха 5-ти октомври - Международния ден на учителясъс серия от инициативи. В Седмицата на учителя бе с цел да отбележи приноса на всеки учител от екипа, работил в гимназията.

Най-големият подарък за един учител са успехите на неговите ученици, затова в празника се включиха и учениците. Всеки един клас имаше за задача да измисли различна инициатива, свързана с учителите. Седмицата започна с идеята на VIIIклас, които разказваха за своите учители-вдъхновители.

Последва музикален вторник, изпълнен с песни за учителя в часовете по музика.

В сряда инициативата беше на XI клас. Те поканиха на приятна среща директорът на училището Иван Жабов и част от своите преподаватели, на които задаваха въпроси от чиито отговори се вълнуваха.

В четвъртък, всички класове зарадваха своите класни ръководители като поднесоха на всеки един от тях, малък, но много сантиментален подарък

Последният ден от Седмицата на учителя бе най-вълнуващ за всички учители и ученици. Той започна с украсяване на коридорите от XII клас. Учениците бяха записали любими мисли на своите преподаватели, които свързаха в красив текст. Така в коридорите бяха изписани послания, които окриляват, вдъхновяват и носят усещане за заедност и приетост. Но това не е всичко - завършихме празничната седмица емоционално, защото наши специални гости бяха бивши учители на ПГМССЕ "Н. Й. Вапцаров". За нас бе чест да организираме среща на децата с  тези достойни хора ,дали много на цял един град. Срещата на всеки един от тях с кабинета, в който е преподавал и с вперените в тях детски очи, доведе до много мили чувства, спомени и дори сълзи. Децата им задаваха въпроси, четоха  им притчи и стихотворения, а те им отговаряха с удоволствие и ги слушаха с  радост. Ръководството и директорът пък им бяха подготвили подаръци и им благодариха, че бяха част от този вълнуващ ден.

Галерия