Бургазлията спечели първо място с 11 210 точки. Снимка Анастас Бъчваров

Бургазлията спечели първо място с 11 210 точки. Снимка Анастас Бъчваров

Бургазлията Валентин Люцканов от клуб по подводен риболов „Черноморец“ триумфира за купа „Месембрия“. Състезанието беше четвърти кръг от Купа България.

Люцканов, който е и капитан на националния ни отбор излезе от морето с най-богат улов и набра 11 210 точки, с които убедително спечели първото място. След бургазлията се наредиха Димитър Дражев от варненския „КПСД“ с 10560 точки и представителя на клуба домакин „Месембрия“ Димитър Катрафилов с 9635 точки.

Купата за най-голяма риба заслужи Сотир Наумов, също от „Месембрия“ с уловената от него морска врана с тегло 1225 грама.

В надпреварата се пуснаха 43 състезатели от всички клубове в страната.

Метеорологичните условия на море бяха далеч от идеалните – силен вятър, вълни и морско течение, с което участниците трябваше да се борят в продължение на 5 часа, колкото е времетраенето на едно такова състезание.

Съревнованието за Купа България за подводните риболовци продължава със следващия старт в акваторията на Китен и Лозенец. Той е на 15 юли, събота.

До края на надпреварата остават общо 4 старта, като през този сезон битката за първото място е изключително оспорвана.

Към момента с много малка разлика в точките Топ 5 изглежда така: водач в класирането е Иван Доков от „Месембрия“, следват Анастас Бъчваров от „Мерлин“-Приморско, Веселин Томов и Мирослав Илчев, двамата от „Месембрия“ и Валентин Люцканов от „Черноморец“.