Buletini

Buletini

Варненци гласуваха с видински бюлетини

, съобщи на пресконференция говорителят на Общинската избирателна комисия Иван Лечев. По негови данни, общият брой на бюлетините е 1291. Около 600 от тях вече са иззети от членове от ОИК. Предстои и останалите да се изземат и да се подменят с други от резерва на общината. 

Част от избирателите вече са гласували с бюлетините, предназначени за Видин, обясни Лечев. Той посочи, че най-вероятно при доставката, пакетите са били объркани. Предстои Общинската избирателна комисия да обяви решение, че гласуването с тези бюлетини е действително.

Нови жалби са постъпили в ОИК-Варна. Две от тях са за секция в Каменар, където се е извършвала агитация пред изборните помещения, която е незаконна. От ОИК са изпратили служители на място, но те не са установили нередности. 

Жалба е подадена и от секция 169, където четат на глас имената и ЕГН-ата на гласуващите, обясни още Лечев. По негови данни, друг сигнал е подаден за прозрачни бюлетини. От ОИК обясниха, че те са отпечатани по стандарт, определен от Централната избирателна комисия.

Днес+