Kembrij

Kembrij

Варненски университет става партньор на Кеймбридж

на английски език на британското висше училище в сферата на чуждоезиковото обучение (FCE - First Certificate in English, CAE - Certificate in Advanced English, CPE - Certificate of Proficiency in English).
Това съобщи г-жа Светла Мавродиева - главен консултант на CAMBRIDGE ESOL за България. Тя гостува на Варненския свободен университет по покана на доц. Галина Шамонина – директор на департамент"Чуждоезиково обучение". По време на информационната среща бяха обсъдени широк набор от възможности за партньорство, сред които и процедурата за присъждане на ВСУ на статут на обучителен център за придобиване на сертификати на университета Кеймбридж за владеене на английски език, както и организиране на специален уъркшоп, свързан с обучението по юридически английски, чийто домакин да бъде ВСУ. Бяха представени и различните видове сертификационни тестове, свързани с оценяване на методиката на преподаване на английски като чужд език. 
На срещата с преподавателите от Департамента бяха представени и полезните сайтове в помощ на обучаваните и обучаващите и възможностите за участие на преподавателския състав в уебинарите на Кеймбридж, посветени на различни методически аспекти.
Сертификатите на Кеймбридж FCE, CAE и CPE за владеене на английски език са може би най-престижната и ползваща се с огромна популярност квалификация за изучаващите английски като чужд език в цял свят. Годишно над 3 милиона души в 130 страни се възползват от уникалната възможност да докажат езиковата си компетентност, чрез полагане на изпитите за FCE, CAE и CPE. Притежанието на сертификат на Кеймбридж служи за прием в университети в България и чужбина или като доказателство за нивото на английски език пред работодатели и различни международни организации. 
В рамките на обучението по английски език, което Варненски свободен университет предоставя на своите студенти, подготовката им за тези международни сертификати е гарантирана.

Днес+