BasketKolichki

BasketKolichki

Варненските момчета направиха показно на украинците в мача по баскетбол на инвалидни колички

столица международна приятелска среща по баскетбол на инвалидни колички между отборите на "Варна 2010" и СК "Икар" Одеса (Украйна).

Арена на двубоя бе зала "Христо Борисов", а варненските момчета направиха истинско показно на своя съперник и спечелиха с повече от убедителното 55-26 пред погледа на около 100 зрители. В залата имаше и много официални гости, сред които областния управител Данчо Симеонов, който откри проявата, председателя на общиснкия съвет Николай Апостолов, мениджъра на "Гранд хотел Варна" и основен благодетел на варненския клуб Иван Портних, председателя на Параолимпийската асоциация – Илия Лалов и баскетболната легенда Симеон Варчев. Началния уд
ар пък бе даден от легендарния вокалист на група "Юрая Хийп" – Джон Лоутън. Иначе зрителите в зала "Христо Борисов" станаха свидетели на изключително интересен и зрелищен двубой, а двата отбора демонстрираха невероятен дух и себераздаване. В крайна сметка обаче класата на варненските момчета си каза думата и възпитаниците на треньора Гани Василев съвсем заслужено се поздравиха с така изразителния успех. Изключително доволен от победата и най-вече отличната организация остана и председателя на СКХУ "Варна 2010" – Желю Желев. Повече от доволни са останали и гостите от Украйна, които не спестиха хвалбите си към домакините и организаторите.
На 20 юни варненци ще върнат визитата на своите побратими, а в Одеса има вероятност да се включат и отбори от Беларус и Литва. През юли предстои ново предизвикателство за варненските момчета, които са поканени на турнир в Констанца (Румъния), а през септември морската ни столица ще бъде домакин на първия по рода си у нас международен турнир по баскетбол на инвалидни колички.

Днес+