VPetrov

VPetrov

Васил Петров пее джаз в Операта "На концерта "Васил Петров и приятели" ще чуем джаз класика, френски шансони и латино. Васил ще изпълни обичаните от публиката "My Way" и "New York, New York" на големия Франк Синатра, както и други   световни хитове и разбира се български песни", каза директорът на Държавна опера – Бургас Александър Текелиев.

На сцената компания на Васил Петров ще правят директорът на Операта във Варна - Даниела Димова, директорът на Националния музикален театър – Марио Николов и примата на театъра Валентина Корчакова.

Май месец завършва с концерт по случай 100 години от рождението на един от най-великите оперни  изпълнители на XX век – басът Борис Христов. Концертът ще се състои на 31 май, от 19:00 часа в  зала "Проф.Иван Вульпе" (Филхармонията).

"По този начин Бургаската опера се включва в музикалната програма, с която страната отбелязва един век от рождението на големия талант", каза Александър Текелиев.

През май  любителите на операта ще могат да посетят и симфоничния концерт, част от "Австрийска музикална седмица Бургас 2014". Концертът е на 22 май в драматичен театър "Адриана Будевска".

В афиша на Бургаската опера са също комичното произведение на Джоакино Росини "Севилският бръснар" и "Травиата". Те ще се играят съответно на 23 и 29 май.