DSC_4067

DSC_4067

Васил Стоев внесе аристократизъм в арт живота на Бургас художествена галерия "Петко Задгорски". Поканата за гостуването му е от директора на галерията - Георги Динев и се реализира с подкрепата на композитора Руслан Карагьозов, който е приятел на автора.

"Картините му излъчват дълбок аристократизъм. Те са на границата на деня и нощта. Чрез картините му ние се срещаме със силните си страсти, защото те отразят действителността", каза при откриването на изложбата Георги Динев.
Това е втората самостоятелна изложба на Васил Стоев в Бургас. Първата бе преди повече от 10 години в галерия "Неси".
Авторът е завършил "Приложна графика" в Академията. От 1981 година до сега има 45 самостоятелни изложби в страната и чужбина - Малта, Анкара, Виена, Париж, Лондон. Носител е на три национални и международни отличия. Той е единственият български художник, чиито картини да продавани на търг в аукционната къща "Сотбитс".
Сред гостите на откриването на изложбата тази вечер бяха зам.-кметът по финанси на община Бургас - Красимир Стойчев, началник отдел "Култура, маркетинг и връзки с обществеността" в общината - Весела Йорданова, художникът Живко Иванов и други.
Текст Десислава Георгиева
Снимка Лина Главинова