И тримата са задържани в резултат на действията на Криминална полиция. Снимка Архив Черноморие-бг

И тримата са задържани в резултат на действията на Криминална полиция. Снимка Архив Черноморие-бг

В бургаския квартал "Ветрен" са задържани трима мъже, които след нанасяне на побой, заплахи и изнудване обрали двама мъже, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. В резултат на полицейските действия на служители от отдел "Криминална полиция" към ОДМВР - Бургас са задържани мъже на възраст 27, 29 и 36 години. На 17-ти и 18-ти юли тримата изнудили със сила 31-годишен мъж от Провадия и 32-годишен мъж от варненското село Блъсково да им предоставят сумите от общо 5 000 евро и 3 000 лева, както и златни накити и марков ръчен часовник.

Деянието е придружено от причиняване на лека телесна повреда. По случая са извършени множество действия по разследването - разпити на свидетели, претърсване и изземвания в частни имоти и автомобили, разпознаване на лица. Събрани са достатъчно гласни и веществени доказателства, които доказват престъпното деяние на лицата. Задържаните направили пълни самопризнания по случая. Привлечени са в качеството им на обвиняеми.

С прокурорско постановление срока на задържането им е удължен до 72 часа. Внесено е искане до Бургаски окръжен съд, като е взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на тримата обвиняеми. Работата по случая продължава.