Бургазлийката Теодора Герчева с първто си явяване на конкурс за красота спечели три награди. Снимки конкурс Мисис България

Бургазлийката Теодора Герчева с първто си явяване на конкурс за красота спечели три награди. Снимки конкурс Мисис България

Теодора Герчева, възпитаничка на бургаското СУ "Иван Вазов", стана носителка на титлата "Майка на България'2022" в националния конкурс за красота "Мисис България'2022". Красивата бургазлийка отвя конкуренцията и стана единствената от 13-те финалистки с три награди - "Майка на България", второ място на подгласничките и лице на туристическа агенция "Дари травел".

Това е първото участие на Теодора Герчева в конкурс за красота. Когато видяла обявата за "Мисис България", който се организира от Меги Савова (собственик на марката), бургазлийката не се поколебала да участва. "Беше много импулсивно и реших да участвам. Имах нужда от по-различно изживяване, което да разнообрази ежедневието ми", сподели пред "Черноморие" носителката на титлата "Майка на България". В момента тя е в майчинство и отглежда петмесечния си син Иван. В грижите за него й помага цялото семейство, както и по-големите деца - Пламена (12 г.) и Павел (14 г.). Докато е в майчинство, Теодора продължава и да учи. Тя е втори курс студентка специалност "Неформално образование" в СУ "Св. Климент Охридски".

300 омъжени българки подали заявка за участие в конкурса. До финала били допуснати само 13 и сред тях Теодора Герчева. "Изобщо не предполагах, че ще стигна до тук, какво остава да спечеля и две ленти", признава щастливата майка. Сега тя притежава и първите си две корони, които вървят заедно с лентите.

По време на конкурса заедно с нея на сцената излязла и Пламена. "Всеки трябваше да избере кой да го представи във втори кръг и аз избрах най-скъпия ми човек на сърцето", признава бургазлийката. 12-годишната тийнейджърка заявила гордо, че нейната майка трябва да спечели, защото тя е най-грижовната майка на света, прави всичко за своите деца и в същото време е верен приятел и винаги помага на човек в беда. А Теодора го е доказвала не веднъж.

Тази година конкурсът е подкрепил кампанията за набиране на средства за изработване на перуки за онкоболни деца и кампанията за терапия със стволови клетки на малката Лили, която е с диагноза "Аутизъм".

"Моята лична кауза е да помагам на жени и деца, пострадали от физическо или психическо домашно насилие", споделя носителката на титлата "Майка на България".

Теодора Герчева дълго ще помни блясъка от конкурса, суетата, която съпътства тези събития и емоциите да дефилираш с народна носия, с ежедневен елегантен тоалет и с вечерна рокля, какъвто е бил регламентът на "Мисис България".

Галерия