Веселин Маринов с финалната песен на рецитала си вдигна публиката на крака в Летния театър на Бургас. Изпълнителят, който бе и сред журито на фестивала, бе поканен да пее във втората част на конкурса за българска песен "Бургас и морето". "За първи път участвам на този конкурс и много се вълнувам", призна певецът, чиито песни се пеят от няколко поколения.

Песен на създателя на студио Ре спечели Бургас и морето

Този път на сцената на Летния театър липсваха балерините, които традиционно съпровождат с танците си неговите изпълнения. Вместо тях обаче там бяха музикантите, с които той работи от години - Светослав Лобошки, Красимир Гюлмезов, Радослав Терзийски. Веселин Маринов изпя някои от хитовете си с нов аранжимент и в музикалния съпровод на тримата музиканти. Не е тайна, че през последните години именно Светослав Лобошки и Красимир Гюлмезов пишат едни от най-харесваните песни на Веселин Маринов.

Рециталът му в Бургас обаче нямаше как да мине без незабравимите хитове, с които започна кариерата му по текст на Евтим Евтимов и на бургаския композитор Тончо Русев. И двамата не са между нас, но шлагерите, които са създали са живи и се пеят.

Кулминацията на участието на Веселин Маринов бе песента "За теб, Българийо" по текст на Михаил Белчев и музика на Тончо Русев. Още първите акорди на песента изправиха публиката на крака. Зрителите в Летния театър бяха и аплодираха изпълнителя до финала.

Галерия