На 11-то корабно място, откъдето трябва да отплава ро-ро кораба, няма изградена все още нужната инфраструктура. Снимки Авторът

На 11-то корабно място, откъдето трябва да отплава ро-ро кораба, няма изградена все още нужната инфраструктура. Снимки Авторът

Втората ро-ро линия, която ще свързва Бургас и Батуми, Грузия, няма да стартира на 4-ти юли, както предварително обяви изпълнителният директор на "Пристанище Бургас" ЕАД Диян Димов.

Украински оператор ще обслужва втора ро-ро линия Бургас - Батуми

"За датата не мога да бъда сигурен, но ще се случи, няма как да не се случи при такова желание от институциите и тяхно съдействие и кооперация. Вярвам на българските институции за едно такова нещо, което е важно за града и страната", заяви в отговор на въпрос на "Черноморие" капитан Георги Събев. Той бе един от петимата кандидати за поста генерален директор на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", които бяха допуснати до устния изпит. Той се проведе на 14-ти юни. До този момент обаче в сайта на принципала - Министерството на транспорта и съобщенията няма обявени резултати от събеседването и кой от кандидатите на кое място е класиран. По неофициална информация кап. Събев е избран за поста. Не е ясно обаче какви точки е получил и как са били оценени останалите кандидати, тъй като решение от заседанието на изпитната комисия, която е оценявала участниците липсва в сайта на министерството.

На въпрос на "Черноморие" дали вече е получил заповедта си за назначение капитан Събев отговори така: "Малко по-малко встъпвам от няколко дни. Изчакваме вписванията".

За да бъде вписан в Търговския регистър новоизбрания изпълнителен директор и новия борд на ДППИ, трябва да има официално решение на комисията, каквото напрактика липсва. В Търговския регистър и в сайта на ДППИ все още стоят имената на настоящия борд, както и на генералния директор Анна Натова, и на заместникът й Николай Найденов.

Въпреки това капитан Георги Събев бе представен като изпълнителен директор на ДПИИ при откриването на Световния ден на морските средства за навигационно осигуряване "World Marine Aids to Navigation Day", който се проведе в Конгресния център. Домакин на форума е ДПИИ. Освен участниците в него от страните - членки на Международната асоциация на фаровите служби и помощните средства за навигация, нямаше представители на институциите. Форумът бе открит от Франсис Закарие - генерален секретар на Международната асоциация на фаровите служби и помощните средства за навигация.