Port_Sarafovo

Port_Sarafovo

Вълков провери на място строежа на порта Като депутат в 41-вото и 42-рото Народно събрание той е сред инициаторите на проекта, който беше спечелен от община Бургас и се реализира с европейски средства.

"Най-голямата част от проекта вече е свършена. Работи се активно всеки ден. Много важен момент е, че ще стане възможно и изграждането на велоалея, по която от Бургас ще се стига до новия порт в Сарафово", коментира Иван Вълков.

Проектът за пристанището включва изграждането на кейова стена, тържище за риба, паркинг, пристан за малки и големи кораби, обслужващи пътища, място за ремонтиране на плавателните съдове и рибна борса.

"До няколко месеца трябва да започне и изграждането на улица, която да свързва квартала с порта. Изцяло ще бъде подменена инфраструктурата между населеното място, порта и плажната ивица", каза още Вълков и допълни, че ще работи и в посока за обособяване на Морска градина в непосредствена близост до пристанището. По думите му след завършването на проекта ще се осигурят и нови, постоянни работни места