Възстановяват мостика до "Глобус" в Сънито на едноименното дружество в курорта, в което държавата притежава 75% от акциите. По предварителни разчети инвестицията в реновирането на съоръжението възлиза на 300-350 000 лева.

 

В края на своя мандат предходното ръководство на "Слънчев бряг" АД реши да бракува трите мостика в комплекса под предлог, че са опасни, а железата и основите, върху които се крепят, са ръждясали и нестабилни. Пирсовете бяха продадени на бургаска фирма като старо желязо, а тя от своя страна имаше ангажимент да ги демонтира. Двата мостика, които се намираха до хотел "Бургас" и в края на Северния плаж, са изцяло демонтирани и останаха в историята, тъй като няма закон, който да позволява наново да се изградят подобни съоръжения. В същото време договорът за централния мостик беше прекратен поради неизпълнение на задълженията на въпросната бургаска фирма. И едва на този етап ръководството на "Слънчев бряг" АД успя да впише отново в активите си съоръжението.

Трите мостика  на Слънчев бряг са построени още през 1968 година. Пирсовете бяха любимо място за разходки на туристите в комплекса. Години наред те осигуряваха прехраната и на много от местните жители, които предлагаха на туристите атракцията – разходка с лодка от Слънчев бряг  до Несебър.

"Решихме да възстановим централния мостик за да може съоръжението да остане за поколенията. За съжаление другите два пирса са напълно унищожени и новото ръководство на "Слънчев бряг" АД е изправено пред свършен факт", коментира председателят на Съвета на директорите Златко Димитров.