Миналото лято Яна Маринова представи проекта си в Общината, но до реализацията му не се стигна, заради пандемията. Снимка Авторът

Миналото лято Яна Маринова представи проекта си в Общината, но до реализацията му не се стигна, заради пандемията. Снимка Авторът

Актрисата и продуцент Яна Маринова е входирала проекта си за пълнометражен игрален филм с работно заглавие "Абсолютно доверие". С него тя кандидатства за финансово подпомагане от страна на морската община. Тази година в бюджета на Бургас са заложени 80 000 лева за подкрепа на филмови проекти. До този момент своите предложения са внесли седем продуценски компании. Сред тях е и Яна Маринова. Тя подаде документи за "Абсолютно доверие" още през юли миналата година. "Заради пандемията обаче не успяхме да реализираме проекта. Не сме усвоили средствата, които ни бяха предоставени и сега кандидатстваме отново", каза пред "Черноморие" актрисата.

Сюжетът на "Абсолютно доверие" разказва за уроците, които една майка иска да предаде на своята дъщеря, за да я направи силна, волева и независима. Това е филм с кауза, който освен разпространение в кината, ще бъде част от програмата на пътуващо кино в различни градове в България и сред българските общности по цял свят. Той ще бъде разпространен и през стрийминг платформи с над 40 милионна аудитория и ще има телевизионна премиера в една от най-гледаните национални телевизии.

Режисьор на продукцията е Мартин Макариев, сценарист - Борислав Захариев, продуцент - Яна Маринова. Във филма участват - Яна Маринова, Луиза Григорова, Владимир Зомбори и други.

Бургас е избран като дестинация за осъществяване на снимките, заради харизмата, очарованието и културната стойност на града. Любовта между героите на Луиза Григорова и Владимир Зомбори се ражда именно на фона на Морската градина и прекрасния бургаски плаж. Във филма Бургас ще бъде представен като бързо развиващ се, модерен град, където младите хора работят, срещат се и се влюбват. Град, който вдъхновява и предразполага човек да покаже най-доброто от себе си. По този начин град Бургас се превръща в участник в действието на филма.

Постъпилите за финансиране проекти ще бъдат разгледани на заседание на Постоянната комисия по култура и читалищна дейност в ОбС - Бургас и тя ще вземе решение как да бъдат разпределени средствата.

През 2020 година за първи път в бюджета на Община Бургас имаше заделени средства за финансиране на филмови проекти. 50 000 лева от тези средства бяха предоставени на филма "Голата истина за група "Жигули" на режисьора Виктор Божинов. Той имаше своите четири предпремиерни прожекции в Бургас миналата седмица, а от 16-ти април вече може да се гледа и в кината в цялата страна.

Михаил Билалов: Голата истина за група Жигули е свързан с Пламен Ставрев