DSC_6434

DSC_6434

За първи път авто кеч на "Бургас Офроуд"

голям зрителски интерес - около 5 000 души наблюдаваха последния етап на пясъчната кариера в Българово. Тази  година при нас ще участват и Тодор Христов - първият български състезател в рали "Дакар" с АТV, и Орлин Алексиев - първият българин, който догодина ще се включи в рали "Дакар", но с джип", каза Атанас Георгиев президент на "Геа offroad 4х4" и директор на състезанието.

DSC_6438

Офроуд състезанията са за мотори, ATV и джипове 4х4. В професионалния клас Т1 са се записали за участие 15 автомобила от 10 клуба в страната. Очаква се и чуждестранно участие на два екипажа от Турция. В клас Т2 заявки са подали 8 автомобила. С мотори и ATV ще се включат 15 състезатели. Сред изявените имена са тези на Димитър Боевски с мотор и на Зорница Тодорова с ATV. Два женски екипажа ще има в бургаското състезание - Ива Станева и Ива Боева в клас Т1 и Лидия Коцева с навигатор Енчо Кръстев в клас Т2.

Претенденти за титлата са - Орлин Алесиев, Траян Траянов и Пламен Тенев.

"Преди старта на 6-ти декември състезателите ще получат пътна книга със ситуациите. Този спорт е атрактивен, защото изисква от участниците да прояват умения за ориентиране и да шофират бързо", обясни Явор Атанасов от "Vromos.com". Първият състезателен ден етапът, който трябва да бъде изминат е 140 км. През втория състезателен ден трасето ще е от 240 км и ще стигне до Ямбол. А през третия - състезателите ще стигнат до пясъчната кариера в Българово. Там ще се проведе и авто кеч атракцията.DSC_6427

"То се организира за първи път пред бургаска публика. В него ще участват десетина автомобила. Ще оцелее само един. Победител е този, който остане да се движи последен", обясни Радко Петров от "Вромос жакен".

Награждаването е на 8-ми декември от 20.30 часа.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Лина Главинова