Задържаха сериен крадец на GSM-и Другите кражби били извършени през март т.г. В резултат на оперативно-издирвателните мероприятия са установени и иззети общо 14 мобилни телефона (шест от тях, отнети на територията на Пето Районно управление на МВР Бургас, три - отнети на територията на Второ Районно управление на МВР Бургас, а на пет мобилни телефона произхода се установява).

 

Констатирано е, че А.С. е извършител и на грабежи, осъществени на територията на Първо и Второ управления на МВР Бургас, част от които са в района на драматичен театър "Адриана Будевска", чрез заплаха с нож е отнел мобилен телефон "Нокиа", в района на бл. 7 в ж.к. "Братя Миладинови", чрез заплаха с нож е отнел мобилен телефон "Сони Ериксон", в района на бл. 1 в ж.к. "Славейков", чрез заплаха с нож е отнел мобилен телефон "Нокиа 5530", в парк "Изгрев" е отнел мобилен телефон "Нокиа 6600".

А.С. е привлечен в качеството на обвиняем и срокът на задържане от 24 часа е продължен до 72 часа. Работата по случаите продължава съвместно от служители на Пето Районно управление на МВР Бургас.