Zafirov2

Zafirov2

Зафиров с адрес по случай 23 г. от независимостта на Армения

групата за приятелство с Армения в 42-то Народно събрание - Атанас Зафиров отбеляза 23-та годишнина от Арменската независимост. След официалната церемония Зафиров се срещна с представители на Арменската диаспора в Бургас и на чаша кафе припомни част от свършеното през последната година в областта на отношенията между двата братски народа. Като най-важни успехи и лична удовлетвореност той посочи откриването на Търговско представителство на Българската държава в Ереван, стартирането на авио чартър между двете столици, както и облекчаването на процедурите по получаване на Български визи за гражданите на Армения. Атанас Зафиров изрази своята увереност, че в бъдещия парламент ще има стабилна група за приятелство с Армения която ще продължи започнатото и ще способства за задълбочаване на връзките в областта на икономиката, културата, образованието и спорта.

По повод празника Атанас Зафиров изпрати поздравителен адрес до посланика на Армения у нас - Арсен Схоян. В него се казва: "Уважаеми г-н Схоян, позволете ми да поднеса от свое име и от името на НС на БСП поздравления по случай 23-годишнината от обявяването на Армения за независима република. Тази така значима дата във Вашата история заслужено дава повод за национална гордост и самочувствие.

Вярваме, че приятелските и ползотворни отношения между Република България и Република Армения ще бъдат запазени и ще продължат и в бъдеще в името на просперитета и добруването на нашите два братски народа, и стабилното икономическо и политическо присъствие на нашите две страни в международен план.

Пожелавам Ви здраве, сили и воля да продължите работата си за Република Армения и за благото на нейните граждани.

Използвам възможността да подновя пред Вас моето най-искрено уважение, почит и признание".