Успяхме да се издължим към Областна управа и последните 1000 лева са преведени по сметката им, каза Добрин Вътев. Снимка Архив Черноморие-бг

Успяхме да се издължим към Областна управа и последните 1000 лева са преведени по сметката им, каза Добрин Вътев. Снимка Архив Черноморие-бг

Изложбената зала на Дружеството на бургаските художници на улица "Александровска" отвори за посетителите, след като два месеца бе затворена за посещение. Тя ще работи от 11.00 до 18.00 часа, като на входа всеки посетител ще трябва да дезинфекцира ръцете си и да влиза с маска на лицето.

В момента там е подредена изложбата на Георги Георгиев, която ще може да бъде разгледана до 21-ви май. "Пет изложби отпаднаха за тези два месеца, през които не работихме", коментира председателят на Дружеството на художниците Добрин Вътев. Това са традиционната изложба с рисунки от конкурса на ВиК, "Земята, пчелите и хората", експодициите на Нели Новакова, Джанета Русева, на Стойко Даскалов и Божил Божилов. Последните двама автори трябваше сега ща откриват изложбата си, но се отказали.

"Ще компенсираме авторите, които не успяха да покажат творбите си, заради пандемията следващата година. Те ще могат да ползват преференции при гостуването си при нас", каза Добрин Вътев.

През тези два месеца той е успял да погаси дълга на Дружеството към Областна управа. "И последната сума от 1000 лева вече е издължена", каза художникът. Парите бяха събрани чрез дарения и организиране на няколко събитияс благотворителна цел. В началото на годината от Дружеството организираха изложба, средствата от която бяха предназначени за погасяване на задължението за наем натрупан за помещението, което ползват художниците на улица "Александровска".

Бургаските художници с изложба, да погасят дълг от 2 500 лв.