Работещите и собственици на магазина са изведени навън. Снимки Черноморие-бг

Работещите и собственици на магазина са изведени навън. Снимки Черноморие-бг

Запечатаха търговски център в бургаския комплекс "П.Р. Славейков". Продавачите и собствениците на магазините, които се намират на негова територия са изведени навън. Полицейски екип охранява района и недопуска влизане в сградата. Очаква се на място да пристигне екип на Регионалната здравна инспекция в морския град.

Според работещите там, проблем няма. Те са осигурили дезинфектанти и спазват противоепимедичните мерки.

На 13-ти май изтече двумесечното извънредно положение. От днес, 14-ти май, до 14-ти юни обаче е в сила извънредна епидемична обстановка.

От днес до 14-ти юни е въведена извънредна епидемична обстановка

В тази връзка и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири заповеди, в които се регламентират мерките и забраните. В една от тях е упоменато, че затворени остават търговските центрове тип МОЛ (представляващи затворени обекти, в които са разположени магазини, заведения, развлекателни центрове и/или офиси, свързани с общи пешеходни пространства), с изключение на банкови и застрахователни офиси, доставчици на платежни услуги, хранителни магазини, аптеки и дрогерии в тях, както и заведения за хранене с открита площ и самостоятелен външен вход.

Противоепидемичните мерки остават в сила до 14-ти юни

14-дневната карантина за влизащи у нас в сила до 14-ти юни

МОЛ-е, театри, барове остават затворени, футболните клубове започват тренировки

Галерия