Започна събарянето на къщите в Рибарското селище

Общо 12 незаконни къщи ще бъдат премахнати в Ченгене скеле. Половината оттях са премахнати доброволно от собствениците им. Някои оттях дори направиха прощално събиране във вилите си, преди да дойдат багерите, научи Chernomorie-bg.

 

Премахването трябва да приключи до края на септември. И дума не може да стана за тяхното узаконяване, тъй като те да построени без нужните документи и са в територията на парк "Росенец", който е част от държавния горски фонд. Въпреки обещанията на много управляващи все още не е готов ПУП-а на Рибарското селище. По проект там трябва да бъде изградена борса за риба по европейските стандарти с камери за съхранението на улова при нужните изисквания. Това обаче на този етап е само в сферата на добрите пожелания и няма как да стане реалност.

През годините нееднократно е спиран тока и водата на селището, собствениците са били заплашвани със събаряне. Едва сега обаче се премина към реални действия по премахването на незаконните постройки. Там освен бараки на рибари има и масивни постройки на юристи и бизнесмени.